27 Kasım 2011 Pazar

ALES Bitti, Geçmiş Olsun Bana, Gözüm Aydın falan filan...

Yaklaşık 3 hafta önce başladım ALES'e çalışmaya. Anam hayatımı onunla doldurmuşum. Mat 1'i bayağı bayağı unutmuşum. Bildiğin mutlak değer falan çalıştım, taban aritmetiği falan çalıştım. Topu topu 3 deneme çözdüm bugüne kadar. Ama geçen hafta yakalandığım grip ağzıma sıçtı desem yeridir.

Vizeler başladı ben grip oldum. 5 vizeye girdim bu kafayla ve 5'ine de doğru düzgün çalışamadım. ( 1 tanesine hiç çalışmadım ) Neyse ki kalan son vizeme girmeden önce hem Ales'i başımdan atmış hemde gripten kurtulmuş bulunmaktayım. Çok şükür Rabb'ime...

Denemeleri 2,5 saatte bitiriyordum. Dedim bu da o kadar sürer. Nerdeeeeeee! Demez olaydım. 3 saat sınavda kaldım ve Say-2 kısmında 10 soruya falan hiç bakamadım. Say-1 ile çok uğraştım. ÖSS'de de böyle olmuştu. Hiç unutmuyorum 30 Mat-1 sorusuyla 70 dk uğraşmıştım. Mat-2'ye geçtiğimde 40 dk falan kalmıştı sınavın bitmesine. Bu sefer de aynısı oldu desem yeridir. Neyse ki o kadar uğraşmama değecek bir net bekliyorum Mat-1'den. Fakat Türkçe ve Mat-2'den çok umutlu değilim, hee çok karamsar da değilim. Yine de bir 75 üstü bir şey gelir gibime geliyor ama bakalım hayırlısı.

Şimdi asıl sorun. Vizeler bitiyor, Ales de yok. Kendimi neye versem? Ders mers çalışacak halim yok finallere kadar. E onlar da Aralık'ın sonunda başlayacak. Ben o zamana kadar boş zamanlarımda napsam? Gerçi okunmak için bekleyen 7-8 kitabım var + Fringe izlemeye başladım yeni yeni. Hiçbir şey bulamazsam onlara sararım artık.

32 yorum:

G R İ ❥ dedi ki...

jackie, tr sistemini bana bir anlat. vize bildigin sinav degil mi ? degilse ne peki .. ben bu konuda feci cahalim ..

vize ne ?

und, gecmis olsun ..

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, teşekkürler :) evet vize bildiğin sınav, ilk sınav olarak geçiyor " ara sınav " da diyorlar. Not hesaplanmasında da yüzdesel ağırlığı ikinci sınava göre, yani son sınava yada meşhur adıyla " final " sınavına göre daha düşük oluyor. E 4 senede dilimiz vize, final kavramlarına alıştığı için artık sınav demiyoruz da bunları söylüyoruz :)

ayrıca estağfirullah cahil demeyelim de yabancı diyelim + sen tr sistemine yabancı olduğuna göre yurt dışında aldın sanırım eğitimi?

G R İ ❥ dedi ki...

bizim buralarda oyle degil. direk final oluyor. almadigin vakit bir kez daha girebilirsin ve yine alamazsan seneye o derse yeniden gireceksin. pardon bir haklari daha var ogrencilerin, yeni okul sezonu baslamadan bir kez daha deneye bilirler. arti her yil belirli ects (puan) ortalamasini tutturmalari lazim. tutturamadiklari vakit kendilerine baska univ aramak zorunda kalacaklar.

ben maalesef tr ve sisteminden cok uzagim. dogma buyume hollanda ..

bunu, yani tr de yasamadigimi anlamadigina sasirdim : ) malum trce orta seker.

HYPATİA dedi ki...

Evin rahatlığı ile insan çok rahat çözüyor soruları değil mi...bende dün çıkmış soruları çözerken süperdim ama bugün sınavda tıkandım diyebilirim...mat 1 de gıcık bir kaç soru vardı....sözel kısmı iyi gibiydi bu ara çok kitap okuduğum için epey faydasını gördüm bir dahaki alese kadar tevsiyem bol kitap oku...umarım beklediğinden de yüksek bir puan alırsın :)

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, haha :) ne yalan söyliyim türkiyede yaşamadığını anlamamıştım. ama türkçenin orta şekerli olması burada yaşamadığın anlamına gelmez ki, türkiye dışında doğmuş, büyümüş, uzun yıllar kalmış daha sonra türkiyeye gelmiş olabilirsin yada türkiyede doğup küçük yaşta yurt dışına geçmiş, oralarda büyümüş uzun yıllar oralarda kalmış türkiyeye yeni dönmüş olabilirsin falan filan :D ki pek çok doğma büyüme türkiyede olan türklerden daha ii türkçen :)

başka üniv arama zorunluluğu dışında sizdeki sistem daha iyiymiş :)

G R İ ❥ dedi ki...

bu ne bicim detay bu ne bicim analiz : )) yok ben omrumde turkiye toplam on kere gormus biri degilim maalesef : (

baska univ turkiyeye nazaran daha kolay, zira bizim burada puan tutturma olayi yok.

soyle yok, lisede dereceni tutturdun ise, istedigin unive gidebilirsin ..

merci diyem jackie. ugrasiyoruz iste, blogun faydalari ..

bu arada ales ne ? cok mu chal cahal oldu ..

Sparrow dedi ki...

HYPATİA, tavsiyen ve iyi dileklerin için teşekkürler :)aynı şekilde umarım sende beklediğinden yüksek bir puan alır ve istediğin bir yüksek lisans programına girebilirsin :)

mat-1'deki yarı mükemmel sayı'nın .... diyorum :D

kitap okuma olayına gelince bende çok sık kitap okurum zaten, sadece bu hafta ara vermiştim hem grip olmam hem vizelerimin olması hem de ales olmasından ötürü ama bugün eve gelince tekrar okumaya başladım. Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar'ına başladım.

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, Hollanda'daki hayatından memnunsan yada Türkiyeyi toplam 10 kere görmemekten huzursuz değilsen diyecek bir şeyim yok ama bu topraklarda görülmeyi, hakkında bilgi sahibi olunmayı gerektiren pek çok yer var. İstanbul için söylenecek laf yok zaten :)

ALES: Akademik ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı. Üni bittikten snra yüksek lisans, doktora, yada akademik kariyer yapmak isteyenlerin girmesi gereken sınav :)

G R İ ❥ dedi ki...

aralikta ordayim, zaten o on'un sekizi istanbul .. : ) da gecti
aralikta yine istanbuldayim ..

biliyorum jackie .. ve zaten huzuruzlasiyor ruhum . bir cok yazim var bunun uzerine, gri kent uzerine .. neyse ..

aciklaman icin tesekkurler ..

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, Az kaldı İstanbul'a kavuşmana desene :) hoş gelirsin, sefa gelirsin :)

G R İ ❥ dedi ki...

yups yups

heysecan yapiyorum dermisim ..

ozledim be

HYPATİA dedi ki...

Bab-ı Esrar güzel kitaptır.İstanbul Hatırasını da tavsiye ederim eğer okumadıysan...belliki İstanbul'u seviyorsun...tarihine de bir yolculuk yapmış olursun polisiye bir macera içinde :)

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, ben bir kaç gün ayrı kalmaya bile dayanamıyorum İstanbul'dan. Yaz kış buradayım :)

Hypatia, İstanbul Hatırası'nı okumaz mıyım? Okuduğum ilk Ahmet Ümit kitabıdır ve etkisinden çıkamadığım bir kitap. Her an tekrar okuma ihtimalim var :) İstanbul Hatırası'ndan sonra Beyoğlu Rapsodisi'ni okumuştum, şimdi Bab-ı Esrar'dayım. Devamı da gelecek inş :)

G R İ ❥ dedi ki...

hava atma jackie, atma : (

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, ne havası? hiç öyle bir niyetim yoktu :) + Hollandaya gitmeyi çok istiyorum özellikle Amsterdam'a..

G R İ ❥ dedi ki...

neden ozellikle amsterdama

bana gore atiyorsun ki : (

Sparrow dedi ki...

neden özellikle Amsterdam? Açıkçası çok specific bir sebebi yok. Ama hep Amsterdam'ı merak etmişimdir. Fotoğraflardan, tur görüntülerinden falan filan olsa gerek.

Yanlış anlamışsın niyetim hava atmak değildi. Ama madem öyle görüyorsun sende Amsterdam yada Hollanda ile ilgili hava atabilirsin :D

G R İ ❥ dedi ki...

yok ya, pek bir icerledim : )

bak bulasma vallahi amsterdam fotolari eklerim : ))

gerci ben amsterdam da yasamiyorum ama olsun giderim billahi ...: )

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, ekle fotoları görmüş olurum bende :D

G R İ ❥ dedi ki...

kasindin sen : ))

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, hadi bekliyorum fotoları :p sen hollandada nerede yaşıyorsun? + ben amsterdama gelme fırsatını yakalarsam orada bana rehberlik yapar mısın :D

G R İ ❥ dedi ki...

av jackie sen gel bi hele de : ))

Rotterdam da yasiyorum ben ..

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, interrail yapmayı planlıyorum 2-3 aya Amsterdam'a ayak basarsam hiç şaşırma :D

G R İ ❥ dedi ki...

you're most welcome dearest. foto;ari upload yapiyorum simdi ..

Sparrow dedi ki...

thank you Lô - Lâ, im grateful :)

G R İ ❥ dedi ki...

de buna birde yazi yazmak lazim ..
o ooo yani

: )

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, üşenmeyelim lütfen :p ( acelesi yok ama bekliyorum :) )

G R İ ❥ dedi ki...

: ))

alrighty ..

Sparrow dedi ki...

:))

G R İ ❥ dedi ki...

jackie, aklima geldi .. crazy yakinda amsterdam gezintisi ile yazi ekliceni demisti .. simdi onun eklicegini biliyorum benimki biraz beklesin, ama foto istiyorsan yollaybilirm sana .. otherwise it would be rather rude since she announced it a few days ago.

Sparrow dedi ki...

Lô - Lâ, bekleyelim öyleyse, önce o eklesin yazsını, sonra sen yazılarınla beraber fotoları da eklersin ayrıyetten bana fotoğraf yollamana gerek yok :)

G R İ ❥ dedi ki...

yok not that.. more as in posting it after her post ..

ben rotterdami ekleyim once..
depri depri gina geldi

anyhow, we'll see

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...