21 Kasım 2011 Pazartesi

S*ktir Et'meyi Öğrendim, oh be! Ama Öğrenemesemde Siktir Ederdim!

Uzun zamanadır bestseller kitaplar listesinde zirveyi bırakmayan S*ktir Et'i nihayet bende okudum ve bitirdim. Önce gözüme çarpan, keçeli kalemle üstünü boyadığım bazı cümleleri paylaşacağım. Buyrun okuyun. Ya da siktir edin gitsin. ( kusura bakmayın kitabın etkisi )

--İşte özgürlük: Sonunda, gerçekten neyi yapmak istiyorsan onu yapmak! Bütün dünyaya ve insanların sizin hakkınızda ne düşündüklerine siktir et demek ve sizi kimsenin tutamaması.

--Ömür su gibi akıp gidiyor. 100 yıl önce dünya üzerinde kısmen daha az insan vardı. Sizler de yakında yok olup gideceksiniz.

--İç çekme kendi başına harika bir yoldur. Zor ve yorucu bir işin sonunda iç çekersiniz. İşinizi bitirip kendinize bir bardak viski doldurur ve dizi izlemek üzere koltuğunuza yayıldığınızda iç çekersiniz. İç çekmek, vücudunuza " İşte bu kadar, rahatlayabilir ve gevşeyebilirsin " demektir. İç çekmek, " Siktir Et bugün olan biteni. Şimdi arkaya yaslanıp rahatlamanın zamanı, " demenizin kusursuz bir yoludur.

--Ne zaman bir şeyler çok önemliyse, ne zaman kendini gergin, endişeli ve korkmuş hissediyorsanız, sadece Siktir Et deyin, iç çekin ve nefes verin. İlaç gibi hemen iyileştirir sizi.

--( yemek yemeye siktir et demek hakkında ) Bütün bu kabullenişler sizi çok rahatlatacak. Diyetinize Siktir Et deyin. Karşı sesler çıkmaya başladığında da Siktir Et deyin. Siktir Et deyip canı gönülden yemek istediklerinizi yemeye ne dersiniz? Yedikten sonra eğer kötü hissederseniz Siktir Et deyin. Kendinizi olayların akışına bırakın ve ne olacak görün. Eğer biraz kilo alırsanız, Siktir Et deyin.

--Para. Eğer paranız yoksa, Siktir Et deyin ve hayatı olduğu gibi yaşayın. Birazcık paranız varsa, Siktir Et deyin ve insanların size değer vermesinin tadını çıkarın. Çok paranız varsa, Siktir Et deyin ve ne kadar harika bir insan olduğunuzu, dünyanın size ne kadar çok şey verdiğini düşünerek dünya nimetlerinin tadını çıkarın.

--İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüğüne Siktir Et demenin zamanı geldi. Onayın hayattaki öteki şeylerden farkı yoktur: Çok umursar, kendinizi ona göre yönlendirirseniz, canınızı yakar. İnsanlar ayaklarınıza kapanmış ve sizin ne kadar muhteşem olduğunuzu söylerse, mutlu olmayın demiyorum. Ama eğer bu dünyanın her kör olasıca vatandaşı size tapana kadar mutlu olamam diyorsanız, işiniz zor.

--Hayatla dans ederken, ilk önce kendi oksijen maskenizi takın ve daha sonra derin bir nefes alıp başkalarına yardım edin. İnanın bana, yaptıklarınız için size teşekkür edeceklerdir.

-- Siktir Et, en derin şeyi söylemenin en küfürlü yoludur: Rahatladığımızda ve hayatın akışına kendimizi bıraktığımızda, esas özgürlüğün tadına varırız. İşte bu yüzden Siktir Et, Temel Ruhani Yoldur.

Daha pek çok şey var yazılması, okunması ve uygulanması gereken. Ama bunlar benim gözüme en çok çarpanlar. Buna ek olarak şunu da söylemeliyim ki ben siktir etmeyi bilmiyormuşum. Benim yaptığım pek çok şey için kitapta " Siktir Et'in ve bunları yapmayın " diyor yazar.

Ama bende öğrendim bazı şeyleri siktir etmeyi. Oh ne mutlu bana :D Artık herkese her şeye siktir et diyorum. Mesela iki gün sonra vizelerim başlayacak olmasına rağmen, pazar günü bir ALES olmasına rağmen ben hala NBA 2K12, PES2012 falan oynuyorum. Eminim yarında değişen bir şey olmayacak. Oh be! Ne güzelmiş siktir etmek. Okuyun, yada siktir edin okumayın :D

Hayatı Siktir Etmeyi öğrenin, öğrenemiyor musunuz? Onuda Siktir Edin :D

13 yorum:

okuyan dedi ki...

bu kadar s*ktir etsem rtük kapatır beni:))) çok bipli bir hayat olurdu:)))
şaka bir yana kitaptan alıntılarınızda güzel noktalar var... teşekkür ederim paylaştığınız için...
ben bir kaç sene önce beni mutsuz eden, zararlı insancıkları hayatımdan s*ktir etmekle başladım:)))

Sparrow dedi ki...

Okuyan, rica ederim :) rtük çok karışmasın bize karışırsa da naparız? siktir ederiz olur biter :D bir kaç sene önce yaptığın şey gayet doğru olmuş böyle devaaammmm :)

okuyan dedi ki...

:)))) ederiz valla:)))

DOREMİ dedi ki...

2,3 ay kadar önce elim gidip-geldi bu kitaba sonra almaktan vazgeçmiştim..

Sparrow dedi ki...

crazywomanrosemary, tavsiye ederim. okuması keyifli bir kitap :)

temerrüt dedi ki...

biliyor musun ;
ben bu yazının başlığını sevdim.

Sparrow dedi ki...

temerrüt, teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Ya bende etki tepki yaptı galiba, kitabı tam alacaktım. Neyse kızım siktir et paran cebinde kalsın dedim:)

Sparrow dedi ki...

missisipi, sen siktir etmeyi biliyormuşsun zaten almana gerek yok :D

Adsız dedi ki...

Aynen öyle oldu be sparrow:D Ama bazı şeyleri ben de siktir edemiyorum orası ayrı konu:)

Sparrow dedi ki...

misisipi, o ayrı konu malesef benim için de hala geçerli...

Volante dedi ki...

tesadüfen bu yazıyı gördüm ve rüyam aklıma geldi.Bugün rüyamda bu kitabı görmüştüm ne alaka bilmiyorum ama..:D

Sparrow dedi ki...

Volante, nasıldı rüyan anlatmak istersen?? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...