30 Aralık 2011 Cuma

Mülakatlar...

Bu postumda nedendir bilmem ama başımdan geçen tuhaf iki mülakatı sizlere anlatmak istedim. Biri iş öbürü staj.


Tarih sırasıyla gidelim. Tarih: 12/07/2010 Şirket: Callpex Çağrı Merkezi Yer: Sanayi Mahlesi'ndeki Callpex Binası. Mülakat: Dönemsel Müşteri Temsilciliği

Evet neyse gittim İK'dan hoş bi bayanla görüştüm. Daha önce 1,5 günlük bir çağrı merkezi deneyimim olduğu için zorlukları iyi biliyordum. Ama onlara tabiki de bu 1,5 günden bahsettim. Neyse görüşme bittikten sonra beni Operasyon Sorumlusu ile görüştüreceğini söyledi. Bekledim, bekledim. Adam geldi başka bir odaya aldı beni bizde görüşmeye başladık. Sorular, cevaplar vs vs. Sıra geldi kıl bi soruya:

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Bir akşam, yöneticiniz geldi işlerin yoğun olduğunu ve sizden mesaiye kalmanızı istediğini söyledi. Sizinde o akşam için çok önemli bir randevunuz var. Ne yaparsınız?

Bendeniz Sparrow : Programım olduğunu, iptal edemeyeceğimi söyleyerek izin isterim.

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Israr etti ve kalmanız gerekiyor size izin verilmiyor?

Bendeniz Sparrow : Çok önemli olduğunu, eğer gitmezsem aklımın burada olmayacağını dolayısıyla işleri yapmam gerektiği gibi yapamayacağımı söylerim. Baktım yine izin yok. Surat yapar otururum. ( Karşılıklı gülüşmeler )

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Klavyeniz iyi midir?

Bendeniz Sparrow : Evet. MSN Messenger sağ olsun.

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Bilgisayarda çalıştırdığınız program donduğunda ne yaparsınız?

Bendeniz Sparrow : Ctrl + Alt + Delete ile görev yöneticisinden programı durdururum.

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Peki görev yöneticisi kilitliyse?

Bendeniz Sparrow : ( Parmağımla düğmeye basıyormuş gibi yaparak ) Reset düğmesi bu gibi durumlarda işe yarar.

Operasyon Sorumlusu Mehmet Bey : Peki. Genel anlamda olu... ( ben burada hafif bir tebessümle karşılık verdim ) eee sorucak başka sorum yok. Yarın telefonun açık olsun. Geri dönüş yapabiliriz.

Bendeniz Sparrow : Tabii ki. Teşekkür ederim vs vs...

Bu şahıslar ertesi gün 4-5 sularında aradılar beni ve iş teklifinde bulundular. Bende Callpex'in dönemsel operasyonunda full time müşteri temsilcisi olarak işe başladım. O dönemsel olan operasyoncuk eğitimle birlikte 10 gün sürdü. Daha sonra şirketin top operasyonlarıdan biri olan Vestel operasyonundan bir süpervizor ile görüştük ekipcene. Bazılarımız ( bende bunlara dahilim ) vestel operasyonunda çalışmaya başladık. 5 ayda orada çalıştım. Ve geçen sene tam da 31.12.2010 tarihinde işten ayrıldım. Çağrı Merkezi ortamı tahmin edildiğinden çok daha stresli bir ortam. Allah bir daha beni oraya düşürmesin! Amin.

Tarih : 31/05/2011 Şirket: Garanti Mortgage Yer: G. M. ' nin Taksimdeki Genel Merkezi. Mülakat: Stajyerlik

Trafiğe takılmam nedeniyle bir 5-10 dk falan geç gittim. Neyse gittim yinede. Bir de giymişim siyah takım, siyah gömlek, siyah kravatı da takmışım. Buyrun cenaze namazına diyorum adeta. Kariyer hedefim falan soruldu. Söyledim. Banka şubelerde çalışmak istemediğimi söyledim. Hedeflerimin daha büyük olduğunu söyledim. Neden finans diye soruldu. İnsanlarla birebir ilişkide olmayı sevmiyor musunuz diye soruldu. Mesela satış yapmak? Bende sevmemekten ziyade bu gibi konularda ( satış vb. ) kendime güvenmediğimi söyledim. Biraz daha bu tarz sorulardan sonra karşı taraf sorularının bittiğini, benim bir şey öğrenmek isteyip istemediğimi sordu. Bende şirket içinde hangi birime stajyer alımı yapılacağını sordum. Aldığım cevap: Satış Koordinasyonu! ( Suratımın aldığı mavi ekranı tahmin edebiliyorsunuzdur umarım ) ve ekledi: Siz satış yapmayacaksınız ama pozisyonu satış elemanı olarak düşünmeyin! Öyle mi? Peki.

Siktir git seninle çalışmayız lan biz! in kibar haliyle beni uğurladı: 2 hafta daha görüşmelerimiz sürecek, 2 hafta sonrasında size olumlu-olumsuz geri dönüş yapılacaktır.

2 hafta sonra mail attılar, nitelikleriniz pozisyonumuza uygun olmamaktadır vs vs vs. Anladığınız giremedim. Gerçi istediğim alanda değildi ama Garanti çalışanlarının referansı bana iyi gelirdi be! Zaten onlar yüzünden ertesi gün olan final sınavıma da çalışamadım. Allah'tan sınavım çok kötü geçmedi.

Bundan sonraki gireceğim tüm mülakatlarda kendime başarılar diliyorum.

2 yorum:

StummScream dedi ki...

Kadın İK'cılar isterse manken olsun. İsterse dünya tatlısı gözüksün ya da öyle olsun yinede bir kadınla iş görüşmesine girilmez.

Girilirse oradan pekte hayır beklenmez.

Sparrow dedi ki...

benim girdiğim iş yada staj görüşmelerinin tamamına yakınında İK'clar kadındı. ve sıkıntı yaşadığım olmadı.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...