14 Mart 2012 Çarşamba

Efsane Sözler...

-- Hayal edebilirseniz, gerçekleştirebilirsiniz. ( Alex De Souza )

-- Futbol yaşantımda hiç hileye karışmadım. Benden bu kadar korkmayın. Kimse tek başına maç kazanamaz. ( Alex de Souza )

-- Gazeteci: Takım yorgun muydu? Mourinho: Yorgun? Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euro kazanıp evine dönen baba yorgun olur. Biz değil.


-- Biz futbolcular, sürekli üzerimizde çok baskı olduğundan yakınırız. Baskı, ancak evlerine beş peso getirip çocuklarını geçindiremeyen insanların üzerinde olur. Binlerce dolar alıp, sahaya çıkıp oynuyoruz ve ağzımızı açınca stresten bahsediyoruz. Stres bu ülkede, sabahın altısında kalkanlar içindir. ( Diego Armando Maradona) 



-- Sergen Yalçın: "Hocam doğru söylemiş" Tigana'nın "Sergen'i Platini'ye benzetiyorum" sözü üzerine...

-- Muhabir: Sergen, 18 yaşından küçüklerin de İddaa oynadığı görülüyor. Ne diyorsun? Sergen: Almanya liginden uzak dursunlar, çok süpriz oluyor.


-- 1969'da içkiyi ve kadınları bıraktım. Hayatımda geçirdiğim en berbat 20 dakikaydı. ( George Best )

-- Eğer kolayı isteseydim Porto'da kalırdım. Güzel mavi bir koltuk, Şampiyonlar Ligi kupası ve tanrı vardı. Tanrıdan sonra da ben... ( Jose Mourinho )

-- İstatistik mini eteğe benzer çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez. ( Alex Ferguson )


 --Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz. ( İslam Çupi )

-- Mucize yaratamam ama hep deniyorum. ( Zlatan İbrahimovic )

-- Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiç bir şey. ( Bill Shankly ) 



-- Çocuk bakıcılığı yapmaktan takımı şampiyonu yapamıyor. ( Jose Mourinho'dan Arsene Wenger'e )

-- Tanrı beni gol atmam için gönderdi. ( Romario )

-- Bazen Michael Jordan o kadar güzel oynardı ki onu savunmaya çalışmak yerine potayı güzel gören bir yerden Jordan'ın yapacağı şeyi izlemeyi seçiyordum, çünkü ertesi gün herkes o hareketten bahsederken tam anlamıyla görememiş olmak beni çıldırtıyordu. ( Magic Johnson )

-- Futbol basittir. Zor olan basit futbol oynamaktır. ( Johan Cruyff )

-- Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı... ( Michael Jordan )

-- Bazı insanlar futbolun bir ölüm kalım meselesi olduğuna inanırlar. Sizi temin ederim ki ondan çok çok daha önemlidir. ( Bill Shankly )

-- Ben Jordan'a maçta ne yapması gerektiğini söylemezdim ama sana söylüyorum. ( Phil Jackson'dan Kobe Bryant'a... )

-- Doktorlar sigarayı bırakmazsam futbol oynayamayacağımı söylediler, ben de futbolu bıraktım. ( Johan Cruyff )

-- Hayatımı iki şey değiştirdi. Biri futbol diğeri sigara. Futbol beni hayata bağladı, sigara ise futbol hayatımı bitirdi. ( Johann Cruyff ) 

-- Dünya'da iki tip basketbolcu vardır Jordan ve diğerleri. ( Magic Johnson )

-- Bu adamı savunmak suyu avuçlamaya benziyor. ( Michael Jordan hakkında söylenmiş bir anonim söz )

-- Bu oyunu seviyorum çünkü her attığım giriyor. ( Ray Allen )

-- Barcelona, muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş. ( Mourinho'dan, o dönem Chelsea forması giyen Del Horno'nun oyundan atılmasına neden olan Lionel Messi'ye... )

-- Normal şartlar altında Porto şampiyon olacaktır; anormal şartlar altında, Porto yine şampiyon olacaktır. ( Jose Mourinho ) 

-- Onun röntgenci olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler vardır; evde otururken teleskopla başka evlerin içinde başkalarının neler yaptıklarını izlerler. O da Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor. ( Jose Mourinho'dan Arsene Wenger'e... )

-- Beni durdurmak için tabancaya ihtiyaç duyarlardı. Ama Messi’yi durdurmak için makineli tüfeğe ihtiyaç var. ( Hristo Stoichkov )

-- Eğer bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır. ( Pavel Nedved )

-- Ayın 30-35'i gibi TSYD maçımız var. ( Hikmet Karaman )

-- Fenerbahçeli sevenlerim kesinlikle üzülmesinler, ben hiç bir zaman Revivo kadar profesyonel olamam. Bu kulübü, bu taraftarı gördükten sonra önüme altından halı da serseler Galatasaray'a gitmem. İstesem de yapamam, kendime yakıştıramam bunu. ( Milan Rapaic )

-- Gökmen Özdenak: "Biraz daha geliştirmen lazım son vuruşlarını. Necati Ateş: "Abi biz senin penaltı atıp Ritz Carlton'da turist vurduğunu da biliriz."

-- Açıkçası hiç hata yapmam, çünkü hata yapmak bayağı çaba sarf ettiren bir şeydir. ( Johan Cruyff )

-- Seyirci küfür ettiğinde, içimden 'ben de seni' diyordum. ( Cem Papila )

-- Eğer bana üç kişiyi çalımlayıp 30 yarddan Liverpool'a nefis bir gol atıp tribünleri ayağa kaldırmak mı yoksa dünya güzelini yatağa atmak mı? diye sorsanız karar vermesi çok zor olurdu. Şanslıyım çünkü her ikisini de yaptım. Ama birini 50 bin kişinin gözleri önünde. ( George Best ) 

-- Bugüne kadar birkaç yeni oyuncudan 'Yeni George Best' diye bahsetmişlerdi ama bu ilk defa benim için iltifat oldu George Best'ten Cristiano Ronaldo'ya...

-- Hakemleri dinlemem. Benden daha az para kazanan kimseyi dinlemem. ( Charles Barkley )

-- İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı'ndan Alex Ferguson'a: "Bu adamla (Ryan Giggs) konuşup, İngiltere Milli Takımı'nda oynamaya ikna edelim" Alex Ferguson: "Ben İskoçya için denedim, olmadı"

-- Beni futbol oynuyor zannetmeyin. Benim yaptığım şey sevgilimle 90 dakikalık dilimler halinde zaman geçirmek. Futbol bir aşktır. Ben de ona aşık olanlardan biriyim. ( Vagner Love )

-- Verdiğim en büyük mücadelenin şu an olan bitenle alakası yok. En büyük mücadelem, Liverpool'u lanet olası tüneğinden indirmekti. ( Sir Alex Ferguson )

-- Hiçbir insan takım seçmez. Sadece, ona ait olduğunu hisseder. ( Max Lorenz )

-- Kazanmayı alışkanlık edenler kaybetmeyi bilmez. Ben bundan önce kaybettim, kaybetmeyi biliyorum. Kaybetme sırası artık onlarda. ( Jose Mourinho )

-- Dünyanın en iyi teknik direktörü ben değilim ama benden daha iyi bir teknik direktör de yok. ( Jose Mourinho )

-- Aslında sert bir oyuncu değilim ama Serie A’da kırmızı kart rekoruna sahip olmamın bir sebebi olmalı. ( Paolo Montero )

-- Ben belli bir takıma karşı değil, yenilme olayına karşı oynarım. ( Eric Cantona )

-- Kimse gücenmesin ama Real Madrid, Türkiye Milli Takımı'ndan çok daha iyi. Nuri Şahin bana göre diğerleri kadar verim vermiyor, oynamayacak futbolcuları oynatacak ya da dalga geçecek durumda değiliz. (  Jose Mourinho )

-- Biz ev sahibiyiz. Futbol oynamaya çalışırken birinin oraya girmesi, evimize hırsız girmesi gibi olur. Buna izin veremezdim. ( Chelsea'nin eski kaptanı Dennis Wise, sahaya giren terör örgütü sempatizmanını yere indirdiği maçın bitiminde )

4 yorum:

Larien dedi ki...

okudum okudum yarısından sonr pes ettim lan hiç mi normal söz olmaz ya futbol ya basket, dövücem seni.

Sparrow dedi ki...

Larien, " Hayal edebilirseniz, gerçekleştirebilirsiniz. " , " Mucize yaratamam ama hep deniyorum. " bu ikisinin sadece futbolla ilgili olduğunu mu düşünüyorsun?

bir kum tanesi dedi ki...

İstatistik mini eteğe benzer çok şey gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez. ( Alex Ferguson )

çok beğendim sözleri teşekkürler

Sparrow dedi ki...

bir kum tanesi, beğenmene sevindim, rica ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...