25 Haziran 2012 Pazartesi

Bazen Bütün Koşullar Uygunken Bile Ölemezsin...

-- Eski sevgilimi hatırladım ya..
-- Hangisini?
-- Ya işte onu hatırlayamadım. Hiç birisinin sana sahip olduğunu düşündüğün oluyor mu? Ya da bir şeyin?
-- Evet, evet. Fark ettim onu. Her fark ettiğimde de gitmek istedim. Bazı insanlar aile kurmaya önem verirler. Ve buna değer verirler. Bazıları ise başka bir takım şeylere değer verirler. Bunlara değer verirken niye değer verdiğini düşünmez bile toplum içinde erimiş olan birey. Hem toplum koleje girmeyi değer olarak sunduğu için artık o kişiliğini yok sayma halidir. Koleje girmek için yarışır, üniversiteye girmek için yarışır. İyi bir işe girmek için yarışır. Güzel bir kadınla evlenmek için yarışır. Devamlı bir yarış ve kazanma zorunluluğu...
-- Aslında kazanmak nedir ki? En büyük zaferi kazandığında bir Antonious olduğunu düşün, Paris'e geldiğini ve o takın altında olduğunu, ve bütün insanların senin altında olduğunu ve gücün en üstünde olduğunu... Yalnız kaldığın o anda " Ne oldu be? Şimdi ne olacak? " diyorsan, kaybedersin sen. Kaybetmişsin. Yani o anda en büyük zaferinin içinde kaybetmişsin. 
-- Peki bunun farkında olmak? Yaşlı bir kızıl derilinin dediği gibi: Hayatın bize sunamadıklarını mı sunar? Yoksa bir radyo dinleyicisinin dediği gibi: Sanat da diğer tüm şeyler gibi sex için midir? Yaşlı bir kızıl derili ne kadar yanılabilir?
-- Bazen yanılabilir.
-- Bazen susar
-- Bazen konuşmak ister
-- Bazen dinlemek ister
-- Bazen yalnız kalmak ister
-- Bazen arkadaş ister
-- Bazen gitmek ister
-- Gider bazen.
-- Bazen gidemez
-- Bazen hiç gidememekten korkar
-- Bazıları sonsuz neşeye dolar
-- Bazıları sonsuz geceye...
-- Bazen ölür
-- Bazen ölemez... Bazen bütün koşullar uygunken bile ölemezsin...
-- Bazen kendinden uzaklaşmak ister insan...
-- Bazen gidersin, sırf dönebilmek için..
-- Bazen ağlarsın bayağa
-- Bazen ağlayamazsın bayağa bayağa... Bazen içiyorsun, bazen çok ama çok fazla içmek istiyorsun da bazen sen zaten içmeye gidiyorsun... Bazen acıbademden bir taksiye biniyorsun,  kadıköye gidiyorsun bazen yüzüne bile bakmıyor.
-- Bazen bir kadın geliyor oturuyor karşına ve ağlıyor.
-- Kadınlar hep ağlıyor
-- Bazen bir kadın sana en çok korktuğum şey bir kadının göz yaşları diyor, kendi adına. Eğer çok sevdiysen diyor, eğer çok sevdiysen... oysa bilmiyor ki sevmek de bir ana ait
-- Her şeyin başı su
-- Felsefenin de...



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...