8 Temmuz 2011 Cuma

Şike, Teşvik, Sporda Şiddet...

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım şikeyle suçlanıyor. Bugün gözaltı süreci başlayalı 6 gün oluyor. Ama Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunları nedeniyle hala ifadesi alınabilmiş değil. Bu süreçte delillerin ne olduğu Aziz Yıldırım'ın avukatlarına söylenmemiştir. Bu da Aziz Yıldırım'ın savunma hakkını elinden almaya yönelik bir girişimdir.


Aziz Yıldırım'ı suçlayanlara sesleniyorum: Sporda Şiddet yasasının çıkmasındaki birinci etken Aziz Yıldırım'ın bu yasanın çıkması için yapmış olduğu çalışmalardır. Anlayacağınız şekilde daha açık söyleyeyim. Bugün Aziz Yıldırım'ı suçlayabiliyorsanız, bu da Aziz Yıldırım'ın size bu hakları verdirtmesi sayesinde olmaktadır. 


Fenerbahçe ligin ikinci yarısında oynadığı maçlardan sadece Bursaspor maçında puan kaybetti. Ki o maçtada verilmeyen bariz bir penaltımız vardı. Bu maçtan sonra çıkıp Bursalı futbolcular " Trabzonlu kardeşlerimiz için oynadık " dediler. Bunu neden kimse dikkate almıyor. Ligin ikinci yarısında oynanan Beşiktaş-Trabzon maçında Beşiktaş'ın verilmeyen bariz bir golü ve penaltısı olmasına rağmen, bu maçı Trabzon'un 2-1 kazanmasına rağmen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in maçtan sonra çıkıp " Evet, Trabzon'un penaltısı verilmedi " diyerek kendi hakkını aramaktansa Trabzon'a haksızlık yapıldığını ima etmesini nasıl açıklayacaksınız? Trabzon Başkanı Sadri Şener kendi ağzıyla " Türkiye'nin 4te 3ü bizim şampiyon olmamızı istiyor " demişken daha neyin şikesinden bahsediyorsunuz? Aaa pardon bu yasa 14 Nisan'da çıkmıştı dimi? 14 Nisandan önce olanlara bir şey diyemiyoruz dimi? Unutmuşum kusura bakmayın!


Son hafta öncesinde herkes " Fener puan kaybederse şampiyonluk gider " diyordu. Ya kardeşim Trabzonun kazanacağı ne malum? Belki iki takımda berabere kalacak? Belki ikisi de yenilecek? Ama herkes Trabzon kesin yener diye bakıyordu ve Trabzonun en iyi oyuncusu ( burak yılmaz ) oynamamasına rağmen Trabzon 4-0 kazandı, herkesin emin olduğu gibi! Şike yok bu maçta dimi? Fener zar zor 4-3 kazandı şike var!!!! Korcan Selçuk'tan yediği gol yüzünden suçlanıyor o kaleci o maçta 2 tane %100 gollük pozisyon kurtardı bunu da dikkate alın!


Geçen sene Fenerbahçe-Trabzon maçında 10-1 bitmesi gereken maç 1-1 değilde 2-1 Fenerin galibiyetiyle bitseydi, Güiza boş kaleye gol atabilseydi Lig kirli olacaktı dimi? Guiza boş kaleye gol kaçırınca Fener Şampiyon olamayınca Lig temiz oldu dimi???


Eskişehir-Trabzon maçında iyi oynasın diye Sezer Öztürk'e teşvik primi vermişiz güya! Sezer serbest kaldı işte!!! Ayrıca son dakikada Eskişehir'in verilmeyen penaltısı var o maçta!


Emenike bizim maçta oynamadı diye suçlanıyor. İyide bu adam bizle anlaştıktan sonra hiçbir maçta oynamadı. Bize karşı oynamayıp diğer takımlara karşı oynasaydı tamam haksız rekabet derdim ama adam hiçbir maçta oynamadı ki!


Mehmet Yıldız Sivas-Fenerbahçe maçında oyuna girdikten sonra bir gol kaçırmış! Ki bu Mehmet Yıldız 4-2 iken girip gol kaçırdıktan kısa bi süre sonra asist yapıp maçın 4-3e gelmesinde rol oynamıştır. Eğer Mehmet Yıldız gol kaçırdı diye satılmış oluyorsa 2009 ve 2010 yıllarında Güiza her maç en az iki gol kaçırdı. Ki bunların bazıları boş kaleye hemde! Ne yani 2 sene boyunca her takım Güiza'yı satın mı aldı? Ya da 2009 da Beşiktaş, 2010 da Bursa mı?




Saygılar...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...