1 Ağustos 2011 Pazartesi

Thanks God!

3,5 aydır beklediğim gün sonunda geldi ve bugün T.C Merkez Bankası İstanbul Şubesi'nde staja başladım. Sadece 5 gün sürecek ama daha ilk gün ilk saatlerden itibaren beklediğime değeceğini hissettiğim bir staj olacağından şüphem yok. Tek sorun Ramazan ayıyla birlikte başlaması ve oruçla birlikte bu stajı sağlıklı yürütümeme endişem :(

Dün geç yattığım ve gece sahura kalktığım için bu sabah uyanmakta güçlük çektim. Zaten Merkez Bankası'nın İstanbul Şubesi olduğunu sandığım bina da İstanbul Şubesi falan değilmiş. Sabah yanlışlıkla ters istikamete giden metroya binmem de cabası! Allah'tan sadece iki durak sonra ayıktım da geri döndüm. Olmam gereken yere yaklaşık 12-13 dk önce vardım ama benimle beraber staj programına katılan diğer 4 kişi benden bayağı önce gelmişler ve beni beklemişler. E hepsi kız bide onlarla ilgilenen kısım amiri de kadın olunca dışarıya " geç kalan erkek " gibi gözüktüm her ne kadar 12-13 dk önce gitmiş olsamda.

Benim gibi oruç tutar diğer kişiyle öğle paydosunda galata köprüsündeki mekanlardan birine girip tavla oynadık. İlk oyunda beni mars ederek 2-0 öne geçti. Sonra üst üste 3 oyun aldım ama üçünde de marsı son anda kaçırdım. Bütün bunlar devam ederken rakibim sevgilisiyle telefonda konuştu ve artık o konuşma da neler konuşulduysa kız üst üste 3 oyun alıp beni 5-3 yendi :@

Katıldığımız servislerde güler yüzlü insanların bizlerle yakından ilgilenmesi çok hoşuma gitti zaten kafamda olan bir kurumdu Merkez Bankası ve bugünden sonra kariyer hedefim oldu diyebilirim. Yalnız üzüldüğüm şey Uzman ve Uzman Yardımcıları'nın sadece Ankara'da bulunuyor olması oldu. Yani Merkez Bankası İstanbul Şubesi'nde çalışmak istersem bu işe Memur olarak başlayacağım ve yükseleceğim en üst nokta Şube Müdürlüğü olacak. ( inşallah Yarabbim duy sesimi ) Uzman yada Genel Müdürlük Çalışanı olmam için Ankara'ya yerleşmem gerekecek. Şimdiden vazgeçtim galiba.

Günün sonunda Eminönü'den otobüslere binmek için kalkış duraklarına doğru yürüdüm. Daha doğrusu o yöne doğru yürüdüğümü sandım. Peşimden de birini sürükledim. Yanlıştan kısa sürede döndük neyse ki.

Geçen Cuma komşu olduğumuzu fark ettiğim komşum çaya çağırdı, gidiyim dimi?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,ben de kış dönemi için başvuru yaptım ve bugün sonuçlar açıklandı istanbul şubesinde staj yapmaya hak kazanmışım fakat 2 şube var ve hangisi olduğunu bilmiyorum.ben yazdıklarınızdan eminönü olduğu kanısına vardım ama bu konuda aydınlatabilir misiniz beni?

Sparrow dedi ki...

Merhaba. Öncelikle stajın hayırlı olsun. 5 Gün içinde iki şubede de bulunacaksın. Ama ilk başta Karaköy Şubesi'nde başlayacaksınız. Karaköy tramway durağında inip Bankalar Caddesi'ne yürürsen orada görürsün zaten binayı. 3. gün öğleden sonra staj sorumlunuz ile birlikte Unkapanı şubesine geçeceksiniz. Bilmek istediğin başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.

İyi günler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...