11 Haziran 2011 Cumartesi

Velev ki Türkiye'de yaşıyorsun!

Dün bir kitap okumaya başladım: Velev ki Ciddiyim. Gülse Birsel'in kaleminden çıkan son kitap. İlk üç kitabına başladığım gibi buna da keyifle başladım, keyifle devam ediyorum ( muhtemelen keyifle bitireceğim )

Gülse Birsel'in kitaplarını herkese tavsiye ederim, alın 4 kitabı da keyifle okuyun. Bugün kitaptan bahsetmemin sebebi Gülse Birsel'in kitapta değindiği bir konunun ilgimi çekmesi: Gündüz adamları ve gece kuşları.

Kitapta herkesin gündüz adamlarından yana olduğunu ama kendisi gibi ( aynı zamanda benim gibi ) gece kuşlarının sevilmediğini, onlara kötü gözle bakıldığını her zamanki üslubuyla anlatmış. Bir şey varsa elbet başka bir şeye faydası vardır dimi? Bu faydaları görmeden eleştirmek " kötü " damgası yapıştırmak niye??? Yapmayın etmeyin hem unutmayın gece kuşları çok daha fazla elektrik tüketir TEDAŞ kazanır, ee gece çeneleri boş durmaz bişeyler yiyip içerler ( evde de olsalar dışarıda da olsalar ) yine kazanan birileri olur. He unutmadan bu gece kuşlarının en az yarısı gündüz adamları gibi işine vaktinde gider işinden vaktinde çıkarlar. Velhasıl kelam insanlar iki tipi aynı anda sergiliyor(uz). Sanırım kıskanılıyor(uz)lar.

Gece kuşlarını eleştirenlere sesleniyorum: En azından bir gece çıkın dışarı sahile gidin bir şeyler yapın hele hele İstanbul'da yaşıyorsanız zaten yapacak çok şeyiniz gidilecek çok yeriniz var demektir. Yok bunu da yapmıyorsanız oturun evinizde gece seanslarına başlayın. Şöyle sabah ezanını duyana kadar film izleyin ( ezanı duymuşken bir de namaz kılın derim ama ben henüz o aşamaya geçmedim, geçince size de tavsiye ederim ) En önemlisi ve zevklisi bir gece NBA maçı izleyin. Allah aşkına kaçınız LeBron James'i, Kobe Bryant'ı ve adını yazmaya kalkışsam 24 saat aralıksız yazabileceğim yıldızları canlı izlediniz? Hadi kalkıp NBA sezon yada playoff maçlarını da izlemediniz; yılda bir düzenleniyor arkadaşlar All-Star maçın izleyin bari.

Biz sizin kadar uyumuyoruz da neyimiz eksiliyor? Ne kaybediyoruz?? Bir şey kaybettiğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ve unutmayın ideal uyku süresi 6 saat 53 dk'dır. ( bilimsel araştırmalara göre ) Tamam 12 saati aşan süreleri uyuyarak geçirmişliğim vardır ama bu dayanamadığımdan yada uyanamadığımdan değil, o zaman canım öyle istedi diye. Sizin de canınız ara sıra böyle istesin, ama ara sıra....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...